Back to business

Ať už chceme nebo ne, do práce musíme. Tedy alespoň většina z nás. Někdy je ale potřeba trošku se namotivovat a dopřát si důvod, proč tam vlastně ráno jít. A takovou motivací může být i nový módní doplněk, který skvěle padne k vašemu pracovnímu dress codu. Navíc se nám blíží září, tedy pomyslné přelomové období, ve kterém se po létě vracíme zpět do běžné pracovní rutiny, a zároveň v něm pomalu začínáme obměňovat šatník, z lehkého a prodyšného na ten robustnější.

Určitě tedy můžete letošní podzim pojmout jako každý jiný. Nebo si ho můžete zpříjemnit a udělat to tentokrát jinak. Pohlédnout na něj jako na příležitost, jak inspirovat sebe, ale i ostatní, a dát tak najevo, že vás podzimní splín rozhodně nevyvede z míry. Zkrátka ho brát jako výzvu, jak změnit něco na sobě, svém outfitu a třeba i na vašem pracovním místě. Chcete vědět, jak na to?

Jak na podzimní business módní doplňky?

Podzim je skvělou šancí pro módní nadšence, ale i všechny ostatní, kteří chtějí ukázat svou kreativitu a vynest na odiv zajímavé módní doplňky. Toto období je totiž samo o sobě synonymem pro barvy, textury a materiály, které mohou být využity k vytvoření atraktivních a trendy stylů. Zaměřte se tedy na zachycení té správné podzimní atmosféry a její propojení s vaší kreativitou, která vás odliší.

  • Podzimní inspirace: Začněte tím, že se budete inspirovat samotnou podzimní přírodou, barvami a atmosférou. Podnět může přijít z procházek v lese, opadávajících listů, či barevných změn na obloze. Tyto prvky můžete použít jako základní koncepty pro výběr vašich nových módních doplňků.
  • Barvy a materiály: Paleta barev na podzim zahrnuje teplé a hluboké tóny, jako je hnědá, oranžová, bordó, petrolejová a béžová. Tyto barvy mohou být také základem pro výběr materiálů. U nich se můžete zaměřit například na kůži a semiš, které jsou velmi populární.
  • Design a styl: Zvažte, jaký styl a design by mohl nejlépe vyjádřit ponurejší, podzimní atmosféru. Pro pánské módní doplňky jsou v tomto případě vhodné kožené aktovky a brašny s kovovými detaily, zatímco pro ty dámské jsou zajímavé přírodní materiály a vintage prvky. Těmi se pyšní například značka The Chesterfield Brand.
  • Motivy a vzory: Podzim je spojen i s různými hrubšími, přírodními motivy a vzory. A i ty mohou být implementovány do designu vašich produktů. A pokud vás žádný takový doplněk nenapadá, rádi poradíme. Autentickou texturu určitě naleznete například na kožených kabelkách. Kabelka přes rameno Casual Carly, značky Burkely, je ukázkovým příkladem.
  • Důraz na kvalitu: Bez ohledu na to, jak krásný je design vašich módních doplňků, je důležité dbát především na jejich kvalitu. O tom v Univaru víme své. I proto do našeho sortimentu vybíráme pouze značky a výrobky, které se pyšní certifikáty kvality a výrobních procesů.
  • I malá změna se počítá: Nezapomínejte ani na ty méně viditelné doplňky. Dámy jistě ocení novou koženou peněženku nebo pouzdro na mobil. Pánové zase spisovky a konferenční desky.
  • Jeden kousek pro všechny: A potom tu máme něco, co jistě ocení úplně všichni. Něco, co máme během každodenních pracovních povinností na očích, a přesto dost často opomíjíme. Ano, je to pouzdro na notebook nebo tablet. Možná se budete divit, ale tato drobnost dokáže sehrát v celkovém outfitu velkou roli. Představte si den, během něhož chodíte z jedné schůzky na druhou, a po celou dobu držíte v ruce právě váš notebook. V obalu. No řekněte sami, nebude se k tomu tweedovému saku nebo trench coatu lépe vyjímat luxusní kožené pouzdro v koňakové barvě?

Jak kombinovat podzimní módní doplňky s outfity?

Podzimní sezóna nabízí mnoho možností pro vrstvení a kombinování barev i textur, kterým se nekladou téměř žádné hranice. Jak ale začít?

  • Barevnost: Vybrané doplňky mohou, ale také nemusí ladit s vaším outfitem. Určitě se můžete zaměřit na kombinování klasických podzimních barev nebo můžete sáhnout po základních odstínech, které lze jednoduše přidávat k čemukoliv. Dámy se tak nemusí bát sáhnout například po crossbody kabelce Almata, v modré barvě, a tu si vzít společně béžovým camel coatem nebo hnědým žerzejovým sakem. Pánové pak mohou vsadit na podzimní trench coat a černou koženou aktovku na notebook Venice.
  • Kombinování: Propojováním různých materiálů a struktur můžete dosáhnout unikátního outfitu. Zkuste dva nebo tři různé vzory na oblečení i doplňcích. V tomto případě ale na druhou stranu určitě slaďte barvy a celkový styl, ať už se bude jednat o business nebo smart casual.
  • Pravidlo míry: Při tom všem ale pamatujte na pravidlo míry a vyváženosti. Pokud preferujete výraznější outfity, vsaďte spíše na minimalistické doplňky bez vzorů a doplňkových prvků. Těmi mohou být například elegantní kožený batoh na notebook, značky Castelijn & Beerens, nebo kožená taška na notebook The Chesterfield Brand. Máte-li naopak rádi jednoduché looky, nemusíte se bát doplňků s komplikovanějšími strukturami.

Jak dodat podzimní nádech vašemu pracovnímu místu?

Přehlížet byste neměli ani váš stůl v práci. Vždyť u něj během dne trávíte spoustu času, takže vytváří vaše přirozené prostředí, a tak nějak i náladu. A to nejen na podzim. Určitě se zaměřte na osobní prvky, které vám přinášejí radost. Může to být fotka vašich blízkých, oblíbená kniha nebo předměty, které vás inspirují.

A to rozhodně není vše, co můžete změnit. Například i taková podložka pod myš nebo kosmetická taštička je odrazem vašeho unikátního vkusu. Váš pracovní prostor doplňte i o jednoduché dekorace, jako jsou květiny nebo vonné svíčky. Zkrátka jde o to vytvořit si prostor, kde můžete v klidu vytvářet, a zároveň se nechat inspirovat. Protože ve chvíli, kdy se budete cítit šťastnější a komfortnější, budete i pracovat mnohem lépe a efektivněji.

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Při objednávce nad 1 000 Kč platíme dopravu za vás.

Pečlivé zabalení

Pečlivé zabalení

Každý balíček zabalen a expedován s největší pečlivostí.

Vysoká kvalita

Vysoká kvalita

Žádné napodobeniny nebo fejky. Za vysokou kvalitu našeho zboží ručíme.

Výměna a vrácení

Výměna a vrácení

Měli jste jinou představu? Nevadí. Do 14 dnů můžete zboží vyměnit nebo vrátit.

Můžeme vám pomoci něco najít?