Na dovolenou se stylovou koženou taškou

Léto je ideální dobou na dovolenou, ale spousta z nás cestuje bez ohledu na roční období. A právě pro ně, ale i všechny ostatní, tu máme několik tipů na kožené tašky, se kterými se vaše cestování stane vášní. 

Ať už se chystáte na prodloužený víkend nebo celý týden, menší zavazadlo je zkrátka nezbytnost. V případě delších pobytů skvěle poslouží jako kabinové zavazadlo, do kterého můžete umístit vše potřebné. Pokud cestujete na kratší dobu, můžete ho zase využít jako plnohodnotnou tašku na vše. Tak jako tak je ale dobré cestovní tašku vybírat pečlivě. Vždyť je to nejen užitečný doplněk, ale i designová třešnička vašeho outfitu.

Proč vyměnit klasický kufr za cestovní tašku?

Ano, kufry se dlouhou dobu hřejí na výsluní cestovních zavazadel. Jsou velmi elegantní, a zároveň plní bezpečnostní funkci. V posledních letech ale našly silné rivaly, a to právě v podobě kožených cestovních tašek. Ty, svým designem, praktičností a dalšími přednostmi, kufrům konkurují. A co víc, v některých případech se ukazují jako ti nejlepší společníci na cesty.

Výběr mezi klasickým kufrem a taškou samozřejmě závisí na osobních preferencích každého cestovatele. Existuje ale hned několik faktorů, ve kterých cestovní tašky převažují. A které to jsou?

  • Často nabízejí větší flexibilitu, což jim umožňuje se lépe přizpůsobovat různým tvarům a velikostem výplně.
  • Váží méně než kufry. To je velkou výhodou pokud se snažíte omezit hmotnost, abyste se vyhnuli případným poplatkům za překročení limitů váhy.
  • Některé typy jsou také vybaveny kolečky nebo popruhem přes rameno. To zjednodušuje přenášení a pohyb po různých typech terénů.
  • Cestovní tašky mají zip umístěný nahoře, což znamená snadnější přístup k obsahu, pokud potřebujete něco rychle vyndat nebo přidat. A to už jsme zažili všichni, že? Minimálně během bezpečnostní kontroly na letišti, kdy je na chvíli potřeba vyndat elektroniku, kosmetiku, a další věci.

Podle čeho vybrat ideální tašku pro vás?

Při výběru je dobré zvážit několik faktorů a nezapomenout, že správně zvolená cestovní taška může výrazně usnadnit vaše cestování, ale i vytvořit harmonický celek z vašeho outfitu. Ale teď už zpět k těm hlavním faktorům.

Rozměry, materiál a uspořádání

Prvním krokem je zvážit, kolik věcí si obvykle potřebujete zabalit. Pokud cestujete na kratší dobu, taška do objemu 40 litrů postačí, zatímco delší výlety mohou vyžadovat větší kapacitu, od objemu 50 litrů.

Dalším krokem je výběr materiálu. Kvalitní materiály zaručí odolnost vaší tašky vůči opotřebení i poškození. Nylon, polyester a další tkaniny jsou dobrými volbami. Kůže je ale kůže. Kromě odolnosti je totiž také trvanlivá, univerzální a velmi elegantní. Jakmile se rozhodnete pro tvar a velikost cestovní tašky, zaměřte se na její vnitřní uspořádání. To je klíčové pro udržení organizace.

Kromě kvalitní podšívky tedy vybírejte modely, které disponují například i zipovými přihrádkami nebo prostorem rozděleným na více otevřených kapes.

Bezpečnost

Věnujte pozornost bezpečnostním prvkům, jako jsou zipové přihrádky, vnitřní sloty a další, a to zejména pokud cestujete do destinací s vyšším výskytem krádeží nebo často létáte. Stát se totiž může cokoliv a nikdo jistě nechce řešit kromě cesty samotné i ztrátu peněz nebo dokladů.

Design

V neposlední řadě je tu design. A ten by rozhodně neměl být opomíjen. Vždyť skrze něj vyjadřujete váš vkus a styl. Vyberte si tedy tašku, která se vám bude jednoduše líbit, a kterou bude snadné kombinovat se sportovnějším i elegantním stylem zároveň. Tu pak můžete využívat nejen k původním účelům, ke kterým byla zakoupena, ale i na spoustu dalších příležitostí.

Pro elegány

Jste milovníkem uhlazeného a slušivého vzhledu? Potom pro vás máme hned tři favority. Kožené tašky VIVO, Corfu a Caleb. Všechny jsou ušity z kvalitní přírodní kůže a všechny disponují prostorem s objemem nad 40 litrů.

A co dalšího nabízí? Například robustní držadla pro pohodlné nošení v ruce, přihrádky vybavené RFID technologií, kvalitní podšívky nebo kovové trny pro bezpečné postavení tašky. Kromě toho je můžete vybírat hned v několika barevných provedeních. Na své si tu tedy přijde skutečně každý.

Pro dobrodruhy

Portsmouth a William. To je ta nejlepší volba pro velké cestovatele i hledače dobrodružství a nečekaných zážitků. Cestovní taška Portsmouth je vybavena prostornou hlavní přihrádkou, odnímatelným a délkově nastavitelným popruhem přes rameno i komprimačními nastavitelnými popruhy na přezku, na obou stranách.

Taška William zase vyniká dvěma kvalitními držadly pro pohodlné uchycení tašky do ruky, popruhem přes rameno s ramenní vycpávkou a tzv. PULL-UP kůží, tedy hladkou hovězí usní, která byla z velké části ponechána v přírodním stavu a ošetřena kvalitními transparentními barvivy a olejem.

Tašky nejen na dlouhé cesty

Pravdou zůstává, že kožená taška je skutečně originálním kouskem, a proto je možné ji používat nejen na cestování. V Univaru víme, že si vaši oblibu získala i na každodenní přenášení věcí, například do fitness center. A také víme, že se za vás stala číslem jedna taška Mainz. Ta nabízí hlavní přihrádku uzavíratelnou dvojcestným zipem, robustní kožená držadla a odnímatelný ramenní popruh.

A pokud vás brašna Mainz nezaujala, máme pro vás tajný tip, a to koženou tašku Hudson. Ta má také robustní kožená držadla, a dále organizér na doklady či karty, a spoustu dalších vnitřních přihrádek.

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Při objednávce nad 1 000 Kč platíme dopravu za vás.

Pečlivé zabalení

Pečlivé zabalení

Každý balíček zabalen a expedován s největší pečlivostí.

Vysoká kvalita

Vysoká kvalita

Žádné napodobeniny nebo fejky. Za vysokou kvalitu našeho zboží ručíme.

Výměna a vrácení

Výměna a vrácení

Měli jste jinou představu? Nevadí. Do 14 dnů můžete zboží vyměnit nebo vrátit.

Můžeme vám pomoci něco najít?