Jak se vyrábí kožené kabelky?

Jak vzniká kožená kabelka značky PICARD

Milé dámy, tentokrát nečekejte obyčejné čtení. Připravili jsme pro vás něco speciálního! Vždy vás zajímalo, jak se vyrábí kabelka, která vás bude doprovázet řadu let u mnoha různých příležitostí? Pojďte si s námi vytvořit svou vlastní kabelku! Pro to, abyste si samy ušily pěknou kabelku na míru, není potřeba nic jiného, než abyste se bedlivě soustředily, připravily si vše nezbytné, a poté již můžeme začít. Nemusíte mít obavy, všechno to bude jenom jako. Prozatím postačí, když nás budete pozorně sledovat.

Dříve než si pořídíte svou vysněnou kabelku, řekněme například značky PICARD, a vyrazíte se pochlubit kamarádkám (protože co si budeme povídat, muže tyhle věci příliš nezajímají), musí váš miláček (stále hovoříme o té vaší kabelce) urazit pořádnou cestu. Nedovedete si představit, kolika rukama projde, než se dostane až k vám. Každý kousek kůže, každý zip, každé vlákénko prochází šikovnýma rukama těch nejzručnějších mistrů, kteří střeží tradici výroby těch nejkvalitnějších kabelek.

V německé značce PICARD se spojují znalosti, zkušenosti a vášeň pro zpracování kvalitní kůže podle původních výrobních postupů, což mimo jiné znamená, že prostřednictvím starých šicích strojů, které se pro výrobu tašek používaly před mnoha lety, a moderních technologií vznikne zrovna vaše kabelka, kterou nosíte všude s sebou. Zní to možná trochu neuvěřitelně, ovšem v dílnách firmy PICARD si dávají záležet i na těch nejmenších detailech. Staré šicí stroje, které firma PICARD kupuje po celém Německu a následně renovuje, dokážou vytvořit obzvláště výrazný vzor stehů, jež žádný počítačem řízený stroj nemůže ani zdaleka napodobit. To je tradice, která zkrátka nemá konkurenci. Výsledkem je kvalitní výrobek, který oceníte doslova všemi smysly.

A jak probíhá samotná výroba? Nejprve si musíme vybrat vhodnou kůži pro vaši kabelku. Poté si vytvoříme návrh, jak by měla kabelka vypadat, a zvolíme odpovídající doplňky. Doposud to bylo docela snadné, ale nyní to teprve přijde, protože je na řadě řezání. Tedy, dámy, tohle není žádná švanda. Ono se řekne, uřezat kůži, ale copak je to tak jednoduché? Raději přenechejme tuto činnost odborníkům, kteří si s nůžkami a šicím strojem dobře rozumějí.

Jestli jste se domnívaly, že už je všechno hotovo, zklameme vás. Ještě zbývá upravit okraje, vše slepit dohromady a spojit vnější tělo s vnitřní kapsou. Pokud dospějeme až sem, máme už téměř vyhráno. Roztočíme šicí stroj na plné obrátky a všechny díly sešijeme dohromady, pečlivě začistíme a nakonec doladíme i ty nejmenší detaily. Neboť, jak už ostatně víme, u výrobků značky PICARD rozhodují i nepatrné drobnosti.

Tak a máme hotovo. Kabelka značky PICARD čeká jenom na vás. A nebylo by příliš moudré nechat ji pro někoho jiného, když jste si ji, s naší skromnou pomocí, vyrobily vlastně skoro úplně samy!

  • Výběr kůže
  • Návrh a výběr doplňků
  • Výroba jednotlivých dílů pomocí razidla nebo vystřižením
  • Úprava okrajů kůže
  • Nabarvení okrajů
  • Zahnutí okrajů
  • Slepení kabelky
  • Spojení vnější a vnitřní části kabelky
  • Finální sešití kabelky
  • Vyleštění barvených okrajů
  • Závěrečné vyčištění kabelky a připnutí etikety
  • Model Heidelberg značky PICARD

Kvalitní kožené kabelky tradičního německého výrobce, firmy PICARD LEDERWAREN, ušité těmi nejlepšími mistry ve svém oboru, si můžete vybrat zde. V našem sortimentu najdete klasické kožené kabelky v černé, hnědé či koňakové barvě, ale také stylové kabelky v módních barvách. Kabelky do ruky, kabelky přes rameno, crossbody kabelky, malé večerní kabelky, prostorné shopper kabelky či business kabelky s přihrádkou na notebook. Zkrátka každá žena si zde najde kabelku svých snů, která potěší oči a pohladí srdce. Do které kabelky se zamilujete vy? Pokud potřebujete poradit s výběrem, jsme tu pro vás, neváhejte nás kontaktovat. A pokud chcete na vlastní oči vidět, jak se šije kožená kabelka PICARD, podívejte se na následující video.

Copywriting Vilém Ďoubal

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Při objednávce nad 1 000 Kč platíme dopravu za vás.

Pečlivé zabalení

Pečlivé zabalení

Každý balíček zabalen a expedován s největší pečlivostí.

Vysoká kvalita

Vysoká kvalita

Žádné napodobeniny nebo fejky. Za vysokou kvalitu našeho zboží ručíme.

Výměna a vrácení

Výměna a vrácení

Měli jste jinou představu? Nevadí. Do 14 dnů můžete zboží vyměnit nebo vrátit.

Můžeme vám pomoci něco najít?